2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

A wimbledoni tenisztorna szervezői engedélyezték az orosz és belorusz sportolók részvételét

A wimbledoni szervezők – a brit Lawn Tennis Association (LTA) és az All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC) – úgy döntöttek, hogy semleges státuszban és számos előfeltétel teljesülése esetén engedélyezik orosz és belorusz sportolók versenyzését – közölte pénteken a wimbledoni sajtóosztály.

” Jelenlegi szándékunk az, hogy elfogadjuk az orosz és belorusz játékosok nevezését, feltéve, hogy “semleges” sportolóként versenyeznek, és megfelelnek a megfelelő feltételeknek. Ezek megtiltják az Ukrajna elleni oroszországi inváziót különböző formában támogató megnyilvánulásokat, és megtiltják azon játékosok nevezését, akik az orosz és/vagy belorusz államtól (beleértve az ezen államok által működtetett vagy ellenőrzött vállalatok által nyújtott szponzorációt) támogatást kapnak a bajnokságon való részvételükkel kapcsolatban” – áll a közleményben.

“A feltételeket gondosan kidolgoztuk az Egyesült Királyság kormányával, az LTA-val és a teniszben érdekelt nemzetközi érdekképviseleti szervekkel folytatott konstruktív párbeszéd során, és összhangban vannak a kormány által az Egyesült Királyságban működő sportszervezetek számára közzétett iránymutatással.”

Tavaly a szervezők az orosz és belorusz teniszezőket kizárták a versenyből. Ez volt az egyetlen 2022-es Grand Slam-torna, ahol az említett országok sportolói nem indulhattak.

A 2023-as tornát július 3. és 16. között rendezik meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó