2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

A Wagner vezér bejelentette, hogy kivonja erőit Bahmutból és átadja a pozíciókat az orosz hadseregnek

A Wagner-csoport katonai magáncég vezetője, Jevgenyij Prigozsin bejelentette, hogy erői május 10-én kivonulnak a kulcsfontosságú ukrán városból, Artyomovszkból (más néven Bahmut). Arra kérte az orosz hadsereget, hogy vegye át a városban lévő állásaikat, amíg a Wagner harcosai felépülnek.

A Prigozsin sajtószolgálatának Telegramon közzétett videójában, amelyet a védelmi minisztériumhoz, az elnökhöz és a néphez címzett nyílt levél kísért, a Wagner-vezér arra panaszkodott, hogy erői nem kapnak elegendő tüzérségi lőszert, és képtelenek továbbra is tartani a várost.

Elmondta, hogy erőinek május 9-ig teljesen el kellett volna foglalniuk Artyomovszkot, de azt állította, hogy május 1. óta “félkatonai bürokraták” szinte minden tüzérségi lőszertől elvágták csapatait.

“A Wagner CSVK támadó erőforrásai április elején elfogytak, de mi annak ellenére nyomulunk előre, hogy az ellenséges erők ötszörös túlerőben vannak” – mondta Prigozsin, hozzátéve, hogy a lőszerhiány miatt Wagner veszteségei napról napra exponenciálisan nőnek.

“Mindezek ellenére a Wagner CSVK parancsnokainak tanácsa úgy döntött, hogy 2023. május 10-ig tartják állásaikat és folytatják a támadást Bahmutban, hogy az oroszok szent ünnepét – május 9-ét, a Győzelem napját – az orosz fegyverek ragyogásával ünnepeljük” – áll a közleményben.

Prigozsin kijelentette, hogy május 10-én harcosai átadják az Artyomovszkban lévő állásaikat az orosz hadseregnek, a Wagner PMC maradványait pedig visszavonják a hátsó táborokba, hogy “nyalogassák sebeiket”.

A CSVK vezetője azzal zárta mondandóját, hogy “nyalogatni fogjuk a sebeinket, és amikor a haza veszélybe kerül, ismét kiállunk a védelmére”. Az orosz nép számíthat ránk”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó