2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Lavrov a Kreml elleni dróntámadásról: mi nem beszélünk a válaszról, hanem cselekszünk

A Kreml elleni dróntámadás ellenséges cselekedet, és Oroszország konkrét lépésekkel fog válaszolni – idézi Szergej Lavrov orosz külügyminisztert az Interfax.

“Ez egyértelműen ellenséges cselekedet volt. Teljesen világos, hogy a kijevi terroristák nem követhették volna el “uraik” tudta nélkül. És mi nem azzal fogunk válaszolni, hogy arról beszélünk, hogy ez casus belli-e vagy sem, hanem konkrét tettekkel” – mondta pénteken újságíróknak.

A miniszter szerint “sok türelmünk van”.

Lavrov azt is elmondta, hogy az SCO indiai miniszteri találkozóján valamennyi tárgyalópartnere “kifejezte rosszallását”. Különösen a pakisztáni külügyminiszter ítélte el közvetlenül az incidenst, és követelte az igazság kiderítését és a bűnösök mielőbbi azonosítását – mondta.

Korábban a Kreml sajtószolgálata közölte, hogy május 3-án éjjel “a kijevi rezsim dróncsapást kísérelt meg az orosz elnök Kreml-rezidenciája ellen”.

A Kreml ezeket az akciókat “kitervelt terrorcselekménynek és az orosz elnök elleni merényletnek” minősítette, és közölte, hogy fenntartja magának a jogot, hogy “megtorolja, amikor és ahol jónak látja”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó