2022, május 19.
13.2 C
Budapest
9.5 C
Moszkva
Hiredetés
Array

A víz alatti diverzánsok elhárítását gyakorolja a Fekete-tengeri Flotta

Az orosz Fekete-tengeri Flotta csütörtökön bejelentette, hogy háromnapos gyakorlatba kezdett, amelyen a víz alatti diverzánsok elhárítására képezik ki a tengerészeket.

A haditengerészeti létesítmények elleni esetleges vízalatti támadások elhárítását gyakorolja a Krím félszigeten a Fekete-tengeri Flotta – közölte az orosz biztonsági szolgálat miután terrortámadást hiúsítottak meg a félsziget északi részén.

A gyakorlaton több mint 10 hadihajó, Mi-8 és Ka-27PSz helikopter vesz részt.

Az FSZB szerdán azt közölte honlapján, hogy a Krímben terrortámadásokat akadályozott meg, amelyeket az ukrán védelmi tárca felderítő főosztálya készített elő. A szolgálat szerint vasárnapra virradóra Armjanszk város közelében tűzharcban egy orosz és ukrán állampolgárokból álló diverzáns csoportot fogtak el, majd felszámolták a kijevi védelmi tárca krími ügynökhálózatát.

Putyin elnök biztonsági intézkedések bevezetéséről döntött

Megvitatta Vlagyimir Putyin elnök az orosz nemzetbiztonsági tanács tagjaival, hogy milyen intézkedéseket vezessenek be a krími polgárok és infrastrukturális létesítmények védelmének megerősítésére, miután az orosz titkosszolgálatok tervezett ukrán terrortámadások elhárításáról számoltak be a félszigeten – közölte csütörtökön a Kreml sajtószolgálata.

Az orosz elnöki hivatal kommünikéje szerint a tanácskozás részvevői – köztük a kormányfő, a külügy- és a védelmi miniszter, valamint a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SzVR) és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője – áttekintették a szárazföldi és tengeri határra, valamint a krími légtérre vonatkozó terrorelhárítási intézkedések forgatókönyveit.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS

close-image