2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva

A világ előbb-utóbb Oroszország részeként fogja elismerni a Krímet – Akszjonov

A nemzetközi közösség Oroszország részeként fogja elismerni a Krímet, bár a régió beletörődött abba, hogy erre egyhamar nem valószínű, hogy sor kerül – mondta Szergej Akszjonov krími vezető hétfőn a TASzSz orosz hírügynökségnek.

“Előbb vagy utóbb el fogják ismerni [a Krímet Oroszország részeként]. Ezt nem lehet megkerülni. De mi felkészültünk arra, hogy ez a folyamat hosszú ideig fog tartani” – jelentette ki Akszjonov.

Megjegyezte, hogy a félsziget a legrosszabb forgatókönyvre számít az elismerés időzítésével kapcsolatban.

“Így sokkal könnyebb dolgozni – amikor nem várunk semmit. De ha a helyzet javul, azonnal megnyílnak a lehetőségek. Ezeket megfelelően ki kell használnunk” – folytatta a régió vezetője.

Ugyanakkor Akszjonov szerint már most is sok állam képviselője közvetve elismerte a Krím új státuszát. Példaként említette a jaltai Nemzetközi Gazdasági Fórumon részt vevő tucatnyi országot.

“Ezt a fórumot nemcsak gazdasági, hanem politikai fórumnak is tekintjük. [Ez] egy lehetőség arra, hogy meghívjuk a különböző országok politikai és üzleti elitjének néhány képviselőjét. <…> Megalakult a Krím barátainak fóruma. Olasz, francia és német delegációk is aktívan részt vesznek benne” – mutatott rá a régió vezetője.

A 2014-es népszavazást és a Krím Oroszországgal való újraegyesítését követően Ukrajna és a nyugati államok számos szankciót vezettek be Moszkva ellen, amelyek az ország üzletembereit és politikusait, valamint a Krímbe látogató külföldi vendégek és cégek egyes képviselőit is érintették.

A Nyugat visszatart minden pozitív információt a félszigeten zajló fejleményekről, és megtiltja a régiónak, hogy részt vegyen a tengerentúli nemzetközi rendezvényeken. A félszigetre azonban számos külföldi küldöttség érkezik, fórumokon, kongresszusokon, tudományos konferenciákon, sportversenyeken vesznek részt, a krími és szevasztopoli tudósokkal együtt kutatnak, vállalkozásokat alapítanak és fejlesztéseket hajtanak végre.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”5374″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó