2022, május 17.
18.1 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés

A világ előbb-utóbb Oroszország részeként fogja elismerni a Krímet – Akszjonov

A nemzetközi közösség Oroszország részeként fogja elismerni a Krímet, bár a régió beletörődött abba, hogy erre egyhamar nem valószínű, hogy sor kerül – mondta Szergej Akszjonov krími vezető hétfőn a TASzSz orosz hírügynökségnek.

“Előbb vagy utóbb el fogják ismerni [a Krímet Oroszország részeként]. Ezt nem lehet megkerülni. De mi felkészültünk arra, hogy ez a folyamat hosszú ideig fog tartani” – jelentette ki Akszjonov.

Megjegyezte, hogy a félsziget a legrosszabb forgatókönyvre számít az elismerés időzítésével kapcsolatban.

“Így sokkal könnyebb dolgozni – amikor nem várunk semmit. De ha a helyzet javul, azonnal megnyílnak a lehetőségek. Ezeket megfelelően ki kell használnunk” – folytatta a régió vezetője.

Ugyanakkor Akszjonov szerint már most is sok állam képviselője közvetve elismerte a Krím új státuszát. Példaként említette a jaltai Nemzetközi Gazdasági Fórumon részt vevő tucatnyi országot.

“Ezt a fórumot nemcsak gazdasági, hanem politikai fórumnak is tekintjük. [Ez] egy lehetőség arra, hogy meghívjuk a különböző országok politikai és üzleti elitjének néhány képviselőjét. <…> Megalakult a Krím barátainak fóruma. Olasz, francia és német delegációk is aktívan részt vesznek benne” – mutatott rá a régió vezetője.

A 2014-es népszavazást és a Krím Oroszországgal való újraegyesítését követően Ukrajna és a nyugati államok számos szankciót vezettek be Moszkva ellen, amelyek az ország üzletembereit és politikusait, valamint a Krímbe látogató külföldi vendégek és cégek egyes képviselőit is érintették.

A Nyugat visszatart minden pozitív információt a félszigeten zajló fejleményekről, és megtiltja a régiónak, hogy részt vegyen a tengerentúli nemzetközi rendezvényeken. A félszigetre azonban számos külföldi küldöttség érkezik, fórumokon, kongresszusokon, tudományos konferenciákon, sportversenyeken vesznek részt, a krími és szevasztopoli tudósokkal együtt kutatnak, vállalkozásokat alapítanak és fejlesztéseket hajtanak végre.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”5374″]

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS