2022, november 30.
5.9 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

A tegnapi “áramtalanítás” mellett az orosz légierő sem tétlenkedett, itt a hadjelentés

Az ukrán fegyveres erők az éjszaka folyamán mintegy 250 embert is elvesztettek Harkov régióban – közölte az orosz védelmi minisztérium szeptember 12-i jelentésében.

“Kupjanszk és Izjum települések területén a Kraken nacionalista alakulat, a 113. területvédelmi dandár és a 93. gépesített dandár személyi állományát és katonai felszerelését érte találat. Az ellenség akár 250 katona és több mint 20 haditechnikai eszköz veszteséget szenvedett el” – áll a jelentésben.

Vasárnap este a Fekete- és a Kaszpi-tengerről indított cirkálórakéták kb 2 óra alatt semlegesítették Ukrajna energetikai infrastruktúrájának felét. Élő közvetítésünket itt olvashatod el.

A Mikolajiv-Krivij Rih irányban, a Herszon régió Kosztromka és Belogorka településeinek térségében az orosz légierő csapást mért az ukrán fegyveres erők 63. gépesített és 46. légi mozgó dandárjának egységeire. Ezenkívül a Mikolajivi területen található Voznyecsenszk közelében egy lőszert tartalmazó raktárat semmisítettek meg.

Összesen több mint háromszáz halottja és akár ezer sebesültje is lehetett a kijevi rezsimnek ezen a műveleti területen a nap folyamán.

A légierő a Cserkaszi területen precíziós csapást mért az ukrán erők műveleti tartalékos motorizált gyalogsági dandárjának ideiglenes telepítési pontjára, több mint 30 katona megsemmisítésével.

Amint arról a védelmi minisztérium múlt szombaton beszámolt, a Balaklijéből és Izjumból átcsoportosították a csapatokat Donyeck irányába. A minisztérium szerint csak szeptember 6-10. között az ukrán fegyveres erők több mint négyezer halottat és nyolcezer sebesültet vesztett Mikolajiv-Krivij Rih és Harkov irányban.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...