2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
17.6 C
Moszkva
Array

A Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgők gyártója nem ért egyet a GVH álláspontjával és cáfolja azt

Az alábbiakban a cég közleményét olvashatják: A Royalsekt Zrt. a több mint egy éve húzódó versenyhivatali eljárás során bebizonyította, hogy minden tekintetben az érvényes szabályozásnak megfelelően járt el. Az orosz pezsgőgyártásnak Magyarországon több évtizedes hagyománya van 1986-ban a Hosszúhegyi Állami Gazdaság vásárolta meg a Szovjet pezsgőgyártási technológia licencét, majd 1989-ben létrejött Magyar-Szovjet Pezsgőgyártó közös vállalat kezdte el gyártani a Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőt. Ezt követően az Igrisztoje pezsgőgyártó részvénytársaság folytatta a Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgők gyártását Magyarországon addig, amíg a Royalsekt Zrt. jogelődje az Izsáki Állami Gazdaság meg nem vásárolta a gyártási valamint a védjegyhasználati jogot. Nincs olyan jogszabály, amely előírná, hogy egy termék reklámanyagain fel kell tüntetni azt, hogy a terméket ki és hol gyártotta.

Külföldi technológia felhasználásával gyártott termékek esetében bevett kereskedelmi gyakorlat, hogy a termék adott külföldi országhoz való kapcsolatát hangsúlyozzák és az eredeti termékek kereskedelmi kommunikációjának egyes elemeit átveszik. 

Nincs olyan jogszabály, amely előírná, hogy egy termék reklámanyagain fel kell tüntetni azt, hogy a terméket ki és hol gyártotta.

A Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőt több mint 25 éve gyártják Magyarországon. Soha nem merült fel, hogy a termék megnevezése vagy kommunikációja megtévesztené a fogyasztókat a termék származási helye tekintetében. Az évtizedek során egyetlen hatóság sem kifogásolta a terméket annak minőségét vagy megnevezését, kereskedelmi kommunikációját, ezért a Royalsekt Zrt jóhiszeműsége a kereskedelmi kommunikáció kialakítása során nem vitatható. Az eltelt több mint negyed évszázad alatt az is nyilvánvalóvá kellett, hogy váljon a fogyasztók számára, hogy a terméket Magyarországon gyártják.

A Magyarországon gyártott Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőket sem mi sem a korábbi gyártó soha nem árulta vagy reklámozta úgy, mint szovjet vagy orosz import pezsgőt, így nem képzelhető el, hogy lenne olyan fogyasztó, aki több, mint 20 éven keresztül megtévedt a termék eredete kapcsán. Amennyiben van ilyen fogyasztó attól ezúton is elnézést kérünk, hogy termékünkkel félre vezettük és tévesen azt a látszatot keltettük, hogy orosz import pezsgőt vásárolt.

Véleményünk szerint a Magyarországon gyártott Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgők már több évtizede tartósan jó minőséget képviselnek, így a fogyasztók emiatt döntenek a termék megvásárlása mellett, nem pedig azért, mert azt hiszik, hogy az már a nem is létező Szovjetunióból (“Szovjetszkoje”) vagy Oroszországból származna. A Royalsekt Zrt. pezsgőinek jó minőségével és a versenyképes árával érte el azt, hogy a Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgő Magyarország egyik legkedveltebb hazai pezsgőmárkája legyen. Még ha ez a konkurens pezsgőgyártóknak nem is tetszik.

Korábban írtuk: Milliós büntetés a Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgő gyártójának

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...