2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

A Pink Floyd társalapítója, Roger Waters az Ukrajna miatti lengyel cenzúráról ír

A Pink Floyd társalapítója, Roger Waters cáfolta azokat a médiaértesüléseket, amelyek szerint lemondott két koncertet a lengyelországi Krakkóban. Azzal vádolta a helyi hatóságokat, hogy cenzúrázzák őt, amiért kritizálja a nyugati szerepvállalást az ukrajnai konfliktusban.

Waters egy vasárnapi Facebook-bejegyzésben a The Guardian és a Gazeta Krakowska című lengyel laphoz fordult.

“Az önök lapjai tévednek azokban az állításokban, hogy akár én, akár a menedzsmentem lemondta a közelgő krakkói koncertjeimet, nem mondtuk le” – írta.

A továbbiakban azonban megerősítette, hogy Krakkó városának egyik tanácstagja, Lukasz Wantuch indítványt nyújtott be arra vonatkozóan, hogy Waters-t nyilvánítsák nemkívánatos személynek.

A zenész szerint azért, mert “nyilvános erőfeszítéseim arra ösztönzik a katasztrofális ukrajnai háborúban érintetteket…, hogy a tárgyalásos béke érdekében dolgozzanak”.

Waters a továbbiakban azt állította, hogy Wantuch arra buzdította az embereket, hogy bojkottálják a koncertjét, megjegyezve, hogy ez a nyomulás “nem túl demokratikus”.

A Pink Floyd társalapítója azt mondta, hogy ha ezek az erőfeszítések a koncertek lemondásához vezetnek, az “szomorú veszteség” lesz számára, de a krakkóiak számára is, akik látni akarták a koncertet.

“Az ő [Wantuch] drákói cenzúrája a munkámmal kapcsolatban megfosztja őket attól a lehetőségtől, hogy saját maguk döntsenek” – mondta a zenész.

A Facebook-bejegyzés válaszul született azokra a cikkekre, amelyek több lengyel médiumban, majd később a The Guardianban jelentek meg.

A beszámolók a helyi tudósítót, Lukasz Pytkót idézték, aki azt mondta: “Roger Waters menedzsere úgy döntött, hogy visszalép – indoklás nélkül”.

A két koncertet állítólag 2023 áprilisára tervezik a krakkói Tauron Arénában, bár Waters “This Is Not a Drill” turnéjának honlapján nem szerepel a program.

A veterán rocksztár többször is azzal vádolta az Egyesült Államokat és a Nyugatot, hogy fegyverekkel látják el Ukrajnát, és ezzel szítják a konfliktust.

Waters e hónap elején nyílt levelet írt Ukrajna első asszonyának, Olena Zelenszkának, amelyben azzal vádolta az ukrajnai “szélsőséges nacionalizmus erőit”, hogy belerángatták az országot a konfliktusba.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...