2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

A német hírszerzés is felébredt: óriásiak az ukrán veszteségek Bahmutban

Az Ukrán Fegyveres Erők naponta három számjegyű katonát vesztenek a Bahmutért folyó harcokban – derül ki a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) jelentéséből, amelyet a Spiegel megismert.

“Amit a hírszerző szolgálatok jelenteni tudtak, az riasztó: a Bahmut (oroszul: Artyomovszk) melletti fronton az ukránok most hatalmas veszteségeket szenvednek, a BND tájékoztatója napi három számjegyű veszteségekről hangzott el” – írja a lap.

A különleges szolgálatok szerint Artyomovszk eleste negatív hatással lesz az egész ukrán védelmi vonalra.

Ezzel összefüggésben a kiadvány megemlítette az Olaf Scholz német kancellárhoz intézett, Leopard harckocsik szállítására vonatkozó követeléseket, amelyeket ma a német védelmi miniszter elutasított.

Korábban Jens Stoltenberg NATO-főtitkár reményét fejezte ki, hogy a ramsteini bázison tartott találkozót követően a nyugati országok döntenek Ukrajna nehézfegyverekkel való ellátásáról.

Az orosz hadsereg az elmúlt napokban folyamatosan nyomult előre Artyomovszk/Bahmut felé. Pénteken felszabadították az egyik külvárost – Klescsejevkát -, és folytatták a kiszorítását e logisztikai szempontból kulcsfontosságú város körül.

Előző nap a Wagner-csoport egyik parancsnoka a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy a szövetséges erők sikeresen nyomulnak előre, már magában a városban is folynak harcok. Elmondása szerint az orosz katonáknak sikerült átvenniük az irányítást az ipari övezet felett, és most a lakóövezeteket tisztítják meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut...

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...