2023, szeptember 29.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

A német alkancellár szerint is vissza kell vonni az Oroszország elleni szankciókat

Fokozatosan vissza kell vonni az Oroszország elleni európai uniós szankciókat – mondta Sigmar Gabriel német kancellár, gazdasági miniszter, a szociáldemokrata párt (SPD) elnöke szerdán Rostockban egy német-orosz gazdasági fórumon.

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint az alkancellár hangsúlyozta, hogy az elszigetelés politikája nem vezet tartós eredményre, de az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokat csak akkor lehet rendezni, ha Oroszország is betartja az ukrán válság rendezéséről kötött minszki megállapodást. Ezért az uniós szankciókat a megállapodás végrehajtásával együtt, lépésről lépésre kell visszavonni – mondta Sigmar Gabriel a fórumon, amelyen részt vett Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter is.

A 2. mecklenburg-elő-pomerániai német-orosz vállalkozói találkozót (Russlandtag) megnyitó beszédében Erwin Sellering tartományi miniszterelnök kiemelte, hogy a német és az orosz partnerek “türelmetlenül várják, hogy végre megszűnjenek a szankciók”, és tovább mélyíthessék a gazdasági együttműködést.

Németországnak és az EU-nak ismét jó, partneri kapcsolatot kell folytatnia Oroszországgal – hangoztatta az SPD-s politikus. Az Oroszországba irányuló német export tavaly 21,8 milliárd eurót tett ki, ami 40 százalékos csökkenés a szankciók előtti utolsó évhez, 2013-hoz képest. Az import 29,8 milliárd eurót tett ki, 30 százalékkal csökkent 2013-hoz képest.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó