2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

A NATO Bukarestből, a franciák a Fekete-tenger felett provokálják Oroszországot

Oroszország légtere felé közeledett egy franci taktikai repülőgép a Fekete-tenger felett – közölte a hírt a TASZSZ orosz hírügynökség a Nemzeti Védelmi Ellenőrző Központ információit.

Az orosz radarok észlelték, hogy egy légi célpont közeledik az orosz légtér felé. Oroszország déli katonai körzetének légvédelmi egységeit riasztották és Szu-27-es vadászgépek emelkedtek a levegőbe a francia Mirage-2000 típusú gép elfogására – közölték.

Az orosz védelmi tárca megerősítette, hogy nem történt illetéktelen behatolás az orosz légtérbe.

Közben a NATO tagországok Bukarestből fenyegetik Oroszországot

NATO védelmi és elrettentő szerepe erősítésével válaszol a közvetlen szomszédságában megnyilvánuló, biztonságát fenyegető orosz agresszivitásra. A szövetség ugyanakkor készen áll az érdemi, konstruktív párbeszéd rendszeresítésére, amikor Oroszország akciói ezt lehetővé teszik.

Ezt a védelmi szövetség közép-kelet-európai tagállamai – a Bukaresti 9-ek (B9) – szögezték le hétfői online csúcsértekezletük közös nyilatkozatában, amelyet a házigazda szerepét a lengyel államfővel közösen ellátó román elnök sajtóirodája tett közzé.

A B9-ek a júniusi brüsszeli NATO-csúcs előtt hangolták össze álláspontjukat. A nyilatkozat leszögezi: az Amerikai Egyesült Államoknak kulcsszerepe van Európa biztonságában, amely a szövetségesek összetartásán és szolidaritásán alapul, a védelmi szövetségnek pedig nyitottnak kell maradni a csatlakozni óhajtó demokratikus államok előtt.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...