2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

A NATO Bukarestből, a franciák a Fekete-tenger felett provokálják Oroszországot

Oroszország légtere felé közeledett egy franci taktikai repülőgép a Fekete-tenger felett – közölte a hírt a TASZSZ orosz hírügynökség a Nemzeti Védelmi Ellenőrző Központ információit.

Az orosz radarok észlelték, hogy egy légi célpont közeledik az orosz légtér felé. Oroszország déli katonai körzetének légvédelmi egységeit riasztották és Szu-27-es vadászgépek emelkedtek a levegőbe a francia Mirage-2000 típusú gép elfogására – közölték.

Az orosz védelmi tárca megerősítette, hogy nem történt illetéktelen behatolás az orosz légtérbe.

Közben a NATO tagországok Bukarestből fenyegetik Oroszországot

NATO védelmi és elrettentő szerepe erősítésével válaszol a közvetlen szomszédságában megnyilvánuló, biztonságát fenyegető orosz agresszivitásra. A szövetség ugyanakkor készen áll az érdemi, konstruktív párbeszéd rendszeresítésére, amikor Oroszország akciói ezt lehetővé teszik.

Ezt a védelmi szövetség közép-kelet-európai tagállamai – a Bukaresti 9-ek (B9) – szögezték le hétfői online csúcsértekezletük közös nyilatkozatában, amelyet a házigazda szerepét a lengyel államfővel közösen ellátó román elnök sajtóirodája tett közzé.

A B9-ek a júniusi brüsszeli NATO-csúcs előtt hangolták össze álláspontjukat. A nyilatkozat leszögezi: az Amerikai Egyesült Államoknak kulcsszerepe van Európa biztonságában, amely a szövetségesek összetartásán és szolidaritásán alapul, a védelmi szövetségnek pedig nyitottnak kell maradni a csatlakozni óhajtó demokratikus államok előtt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó