2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

A Luganszki Népköztársaságban a népszavazás 4. napján 83,61 százalékos volt a részvétel

A Luganszki Népköztársaságban a népszavazás negyedik napján 83,61 százalékos volt a választási részvétel – közölte Jelena Kravcsenko, az LNR Központi Választási Bizottságának elnöke.

“A köztársaságban a mai napig 83,61 százalékos a választási részvétel” – mondta.

Marina Zaharova, a herszoni területi választási bizottság elnöke elmondta, hogy a negyedik napon a régióban a választói névjegyzék 63,58 százaléka vett részt a választásokon.

A Zaporizzsjai területen a helyi Központi Választási Bizottság vezetője, Galina Katjusenko szerint a részvételi arány 66,43 százalék volt.

A Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban, valamint Herszon és Zaporizzsja megyékben szeptember 23. és 27. között népszavazást tartanak az Oroszországhoz csatlakozásról.

A népszavazások azonnali megtartását a regionális hatóságok kezdeményezték. A köztársaságok és régiók képviselői azt mondták, hogy az Oroszországhoz csatlakozás biztosítaná területeiket és helyreállítaná a történelmi igazságosságot.

Véleményük szerint ez a döntés rendkívül szükséges, tekintettel az ukrán nacionalista hatóságok folyamatos terrorcselekményeire és a NATO-tagok által a civilek megölésére szállított fegyverekre.

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy Oroszország támogatni fogja azt a döntést, amelyet a Donbassz és a felszabadított területek lakói elfogadnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.