2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

A lengyelek megijedtek az orosz Kinzsal rakétáktól, amelyeket Kalinyingrádba telepítettek

Lengyelország készen áll arra, hogy megfelelő választ adjon arra, ha Oroszország hiperszonikus rakétákat telepít a kalinyingrádi térségbe, beleértve a NATO kollektív védelmi chartája 5. cikkének aktiválását is – jelentette ki Wojciech Skurkiewicz, a lengyel védelmi misztérium államtitkára.

“A NATO keleti szárnyán fekvő államként teljes mértékben tudatában vagyunk a fenyegetésnek, és intézkedéseink megfelelőek lesznek az Oroszország által hozott intézkedésekhez képest” – mondta Skurkiewicz.

Hozzátette, hogy valós fenyegetés esetén automatikusan életbe lép a NATO Alapokmányának 5. cikke, amelyben az “egy mindenkiért és mindenki egyért” formula (a szövetség egy tagállama elleni támadás egyenlő a szövetség összes országa elleni támadással).

“Ezek a garanciák hatályban voltak és vannak, és a vonatkozó kötelezettségvállalásoknak az észak-atlanti szövetség tagjai és Joe Biden amerikai elnök is egyértelműen hangot adtak” – mondta.

Oroszország csütörtökön jelentette be, hogy az új Kinzsal típusú hiperszonikus rakétákkal felszerelt vadászgépeket vezényelt a Lengyelországgal is határos Kalinyingrádba.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...