2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

A lengyelek harminc százaléka fenyegetésnek tartja az ukrán migránsok jelenlétét

Az ukrán migránsok fenyegetést jelentenek Lengyelország számára – írja a Rusnext egy friss társadalmi felmérésre hivatkozva. Az egyetemi diákok irigykednek aziránt az ösztöndíj iránt, amit az ukránok kapnak, az idősebbek pedig panaszkodnak a vendégek viselkedésére.

Bydoszcz város egyik sörözője Lengyelország északi részén nagy becsben tartja a hírnevét, hisz a helyiek egyik legkedveltebb helye. Nemrég egy egész hónapra tiltották ki az ukránokat verekedés miatt. Egy fiatal ukrán férfi nagyon ideges lett, amikor a konfliktus után nem ment át a face kontrollon. „Feljelentést tett a rendőrségen. Azt állította, hogy nemzetiségellenes diszkriminációra gyanakszik annak ellenére, hogy nálunk jelenleg nyolc ukrán is dolgozik. A rendőrségnek elég munkája van úgyhogy haza küldték, de ő magasabban lévő hivatalokhoz fordult, visszament és jegyzőkönyvbe vették az esetet a szemtanúk vallomásával együtt, de ez az ügy sehogy sem végződött” – mondta a szórakozóhely menedzsere. Nemrég nagy felháborodást keltett, amikor egy Mariupolból származó férfi, Denisz Subin fényképe nyilvánosságra került, ahol a második világháborús Majdenek koncentrációs tábor bejáratánál üdvözli a német führer portréját. Ez a fiatal neonáci tanulni jött Lengyelországba.

„Én Lengyelországban látom a jövőmet. Lehet, hogy sikerül majd létrehozni egy vállalatot, amely Ukrajnából szállít majd termékeket és fordítva is. Előbb azonban tanulni kell és nagyobb lehetőségekhez kell jutni, mivel Ukrajnában most nehéz helyzet van. Itt minden nyugodt” – mondta Dmitrij Fonerov, egy Dnyepropetrovszkból származó diák.

Egy felmérés szerint az ukrán migrációs hullámmal Lengyelország 35 százaléka elégedetlen. Ettől jobban csak az arab országokból származó migránsoktól félnek, de a lengyelek igyekeznek toleránsak maradni. „Csináljanak saját maguk normális szociális feltételeket, és ne úgy legyen, hogy csak úgy jönnek a készre. Azok, akik a Donbásszon szenvednek persze had jöjjenek, de az ukránoknak nem szabad olyan könnyen itt maradniuk” – mondta egy helyi lakos.

A lengyel adminisztráció adatai szerint tavaly 2300 ukrán kért menedéket annak ellenére, hogy 2013-ban mindössze 46 volt. Az idei év első hónapjában több mint 200 kérelem érkezett.

Forrás: RusNext

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....