2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

A Kurszki Atomerőmű melletti várost támadtak drónokkal az ukránok

Két pilóta nélküli repülőgép vette célba Kurcsatov orosz várost, a Kurszki Atomerőművel szomszédos ipari központot – közölte péntek reggel a Kurszki terület kormányzója.

“Reggel Kurcsatovot két ukrán drón támadta meg. Egy közigazgatási épület és egy lakóház megrongálódott” – írta Roman Sztarovojt a Telegram-csatornáján.

Bár jelentések nem érkeztek arról, hogy a kritikus infrastruktúrában károk keletkeztek volna, a tisztviselő hozzátette, hogy a mentőszolgálatok a helyszínen dolgoznak, “felmérve a károk mértékét”.

Kurcsatov városa az Ukrajnával közös határon fekvő Kurszki területen található. Az 1960-as évek végén alapították, és a szovjet atombomba “atyjának” nevezett Szergej Kurcsatov fizikusról nevezték el. A Kurszki Atomerőmű nagyjából 4 kilométerre található Kurcsatov városától.

Júliusban egy drón zuhant le és robbant fel Kurcsatovban, kisebb károkat okozva egy lakótömb homlokzatában és betörve néhány ablakot. Szerencsére az incidens nem okozott se áldozatokat, se kárt a kritikus infrastruktúrában.

Az orosz határ menti Kurszk, Brjanszk és Belgorod régiók, valamint a Krím és Moszkva gyakran váltak drónok célpontjává, mióta Moszkva 2022 februárjában megkezdte katonai műveletét Ukrajnában. Orosz tisztviselők azzal is megvádolták Kijevet, hogy szabotázsakciókat tervez az ország főbb infrastrukturális létesítményei, köztük atomerőművek ellen.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó