2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

A Kreml reagált arra a kijevi állításra, hogy a Nyugat támogatja “minden orosz” felszámolását a Krímben

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik tanácsadójának állítása, miszerint a nyugati nemzetek támogatják a Krímben “minden orosz dolog elpusztítására” irányuló erőfeszítésüket, csupán vágyálom – mondta a Kreml szóvivője.

“A kijevi rezsim képviselői ezt akarják elhitetni. És minden bizonnyal mindent meg akarnak tenni, ami lehetséges és lehetetlen, hogy a nyugati nemzeteket minél mélyebbre belerángassák ebbe a konfliktusba” – mondta Dmitrij Peszkov kedden újságíróknak.

Azt közölte, hogy az “álláspontok ütköznek” az Egyesült Államok és szövetségesei számára elfogadható mértékű szerepvállalásról a Krímmel kapcsolatban, mivel a tisztviselők “felismerik ennek a politikának az elkerülhetetlen hátrányait”.

Mihajlo Podoljak, az állítás mögött álló ukrán tanácsadó azt állította, hogy a nyugati országok egyre inkább támogatják azt a módot, ahogyan kormánya orosz célpontokat támad.

“Egy évvel ezelőtt, amikor még a Krím elleni csapások is voltak, mindenki azt mondta: ‘Nem, nem, inkább hagyjuk ki. Ma már abszolút konszenzus van a minket támogató országok között abban, hogy mindent elpusztíthatunk, ami orosz a megszállt területeken” – mondta hétfőn az ukrán televízióban.

Podoljak hozzátette, hogy fokozni fogják a Moszkva és más orosz helyszínek elleni támadásokat “ismeretlen drónokkal”.

Ukrán tisztviselők nem vállalják a felelősséget a rendszeres dróntámadásokért, amelyekért Moszkva a kijevi erőket okolja. Zelenszkij egy nemrégiben adott interjúban azt állította, hogy ha a fegyveres konfliktus átterjedne olyan területre, amelyet Kijev és támogatói Oroszországként ismernek el, országát “magára hagynák”.

A The Economist szerint az ukrán dróntámadások bizonyos mértékig Kijev pszichológiai hadviselésének részét képezik, és az ukrán drónüzemeltetők között a finanszírozásért folyó versenyt tükrözik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó