2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

A Kreml közölte, hogy Oroszország miért nem vesz részt a Föld órája kezdeményezésben

A Kreml idén nem vesz részt a “Föld órája” kezdeményezésben – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságírókkal. A Természetvédelmi Világalap (WWF) által szervezett kezdeményezés az emberiség Föld iránti elkötelezettségét hivatott jelképezni, és évente március utolsó szombatján kerül megrendezésre. Moszkva 2013 óta vesz részt benne.

“Idén úgy döntöttünk, hogy nem veszünk részt az akcióban” – mondta Peszkov. A szóvivő azt is megerősítette, hogy a lépés azzal függ össze, hogy a WWF-et Oroszországban külföldi ügynöknek nyilvánították.

Az orosz igazságügyi minisztérium március elején vette fel a WWF-et a külföldi ügynökök listájára.

A minisztérium szerint a szervezet oroszországi irodája külföldi finanszírozásban részesült, emellett “befolyást próbált gyakorolni az orosz végrehajtó és törvényhozó szervek döntéseire”, valamint környezetvédelmi tevékenység ürügyén “megzavarta az ipari és infrastrukturális projekteket”.

A WWF máris közölte, hogy bíróságon fellebbez a minisztérium döntése ellen. Azt is fenntartotta, hogy fő célja “a biológiai sokféleség megőrzése az ember és a természet közötti harmóniában”. Azt is közölte, hogy folytatja a veszélyeztetett fajok és a természet megőrzésére irányuló tevékenységét Oroszországban.

Az orosz ökológusok “Zöld őrjárat” nevű csoportja felszólította az orosz hatóságokat, vállalkozókat és átlagembereket, hogy ehelyett csatlakozzanak az általuk “alternatív akciónak” nevezett kezdeményezéshez. A “Segítsük a bolygót” elnevezésű akciót szintén március 25-re, szombatra tervezték. A mozgalom megmutatná, hogy Oroszország még mindig kész segíteni a Földnek, és gondosan bánik erőforrásaival – érveltek. Orosz tisztviselők azonban eddig nem reagáltak a kezdeményezésre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó