2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Uganda és Oroszország hatalmas együttműködési potenciállal rendelkezik

Uganda és Oroszország hatalmas együttműködési potenciállal rendelkezik, többek között az olajipar, az egészségügy, a mezőgazdaság és más ágazatok terén – mondta Yoweri Museveni ugandai elnök a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott exkluzív interjújában.

“Oroszország manapság rengeteg műtrágyát állít elő. Látjuk a potenciált ezen a területen, de még nem valósítottuk meg. Az olaj és a petrolkémia területén van potenciálunk. A cselekvési terület tágas” – mondta.

Museveni emellett rámutatott, hogy a két ország hatalmas együttműködési potenciállal rendelkezik az emberek mindennapi szükségleteivel kapcsolatos területeken.

“Ezek közé a szükségletek közé tartozik az élelmiszer, a lakhatás, a ruházat, a gyógyszerek és a mobilitás, valamint a kommunikáció. Mindezek és még sok más emberi szükséglet. Attól függ, hogy ki mivel foglalkozik jobban. És így zajlik a csere” – tette hozzá az elnök.

“Az emberi szükségletek széles skáláján könnyen tudunk cserélni. Ezt az exportunkból tudom megítélni, hiszen tejet, marhahúst, lábbelit, kávét, teát, kakaót, trópusi gyümölcsöket és gabonát exportálunk, amelyek a hideg országokban nem tudnak megnőni, ezért a potenciál óriási” – jelentette ki az ugandai elnök.

Museveni rámutatott, hogy az országoknak az egészségügyben is elő kellene mozdítaniuk az együttműködést, különösen a koronavírus világjárvány hátterében.

“Elő kell mozdítanunk Oroszországgal az úgynevezett “kórokozó gazdaságot”. A vírusok és paraziták betegségeket okoznak, de gazdasági lehetőségeket is nyitnak a vírusellenes és parazitaellenes gyógyszerek tekintetében. A probléma lehetőséggé válik” – hangsúlyozta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó