2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés

A közönségnél Oroszország nyert, de a “zsűri” Ukrajnának adta az Eurovíziós győzelmet

A közönségszavazatok szerint Oroszország nyerte az idei Eurovíziós Dalfesztivált, az új pontozási rendszer értelmében az úgynevezett “zsűri pontok” segítéségével mégis Ukrajna nyerte meg a versenyt.

Oroszország az indulók közül a legtöbb, összesen 361 pontot kapott a közönségtől, Magyarországtól 10 pontot kapott Szergej Lazarev. Az Eurovíziós Dalverseny szervezői igyekszenek kizárni a politikát az eseményről. Legutóbb azzal került a figyelem középpontjába, hogy kitiltotta a dalverseny helyszínéről Palesztina, Koszovó, Észak-Ciprus és a Krím félsziget zászlaját.  A “győztes” ukrán dal az 1944, melyet a 32 éves Kirgizisztánban született Jamala éneket a krími tatárok 1944-es sztálini kitelepítéséről.

Az Eurovíziós Dalfesztivált, amely az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny, évről évre mintegy 200 millió ember nézi. Idén 42 ország képviselői vesznek részt Stockholmban; a verseny szabályai szerint mindig az előző évi győztes ország a rendező, tavaly Bécsben Mans Zelmerlöw svéd énekes nyert Heroes című dalával.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS