2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

A kínai beszállítók máris ráugrottak az orosz élelmiszerpiaci résre

A China Daily beszámolója szerint máris közvetlenül szállítanak élelmiszert az Oroszországi Föderációba kínai cégek, amelyek hatalmasat profitálhatnak a nyugati országokra Moszkva által kivetett exporttilalomból.

 A Sujfenho-Pogranicsnij határon már múlt szombattól egyszerűsödtek az adminisztratív szabályok, így a kínai-orosz kereskedelmi szállítmányokat a korábbinál is gyorsabban vámolják el. Kínából az élelmiszerek, így zöldség és gyümölcs, Oroszországból pedig a fa elszámolásánál kevesebb a papírmunka.

A China Daily beszámolója szerint a változásokról korábban állapodott meg a két ország, ugyanakkor a bevezetésük csaknem egybeesik a Moszkva által csütörtökön bejelentett exporttilalommal, amely az Európai Unió, az Egyesült Államok, Kanada, Norvégia és Ausztrália gyümölcs-, zöldség-, hús- és haltermékeire vonatkozik, egyéves időtartamra. A nyugati országok elleni tilalmat pedig a kínai vállalatok, elsősorban a határ menti vállalkozások könnyen saját gazdagodásukra fordíthatják, és a jelek szerint élnek is a lehetőséggel.

Az északkeleti Liaoning tartományban honos Pauzsung vállalat a hét elején jelentette be, hogy a kínai-orosz határon lévő Tunging megyében felállít egy 70,000 nm2 alapterülető alapterületű viszonteladói zöldség- és gyümölcspiacot, és egy 30,000 nm2 hatalmas raktáregyüttest, gigantikus tárolókkal, fagyasztókkal és más egységekkel, ahonnan közvetlenül orosz vásárlóknak kínálja majd termékeit. A vámoltatás itt is gyorsított ütemben működik majd.

Hasonló terveket jelentett be a Tili vállalat, amelynek kész üzeme még nincs, de a következő hónapokra felállítja azt, hogy közvetlenül exportálhassa Oroszországba mezőgazdasági termékeit.

Артём

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó