2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

A Kelet-kínai-tengeren gyakorlatoznak az orosz és a kínai hadiflotta hajói

Több mint 6400 tengeri mérföldet (mintegy 10 300 kilométert) tettek meg a Csendes-óceánon három hete tartó közös tengeri járőrözés során az orosz és a kínai tengerészet hajói, amelyek jelenleg a Kelet-kínai-tengeren tevékenykednek – közölte pénteken az Csendes-óceáni Flotta sajtószolgálata.

A tájékoztatás szerint a Kelet-kínai-tengeren elgyakorolták a hadihajók víz- és üzemanyagkészletének támogató hajókról való feltöltését, valamint a rakományok menet közbeni átrakását. Ennek során az orosz Admiral Tribuc nagy tengeralattjáró-elhárító hajó működött együtt a kínai Taihu integrált ellátóhajóval.

Az orosz közlemény értelmében a közös járőrözés alatt a két ország tengerészei tengeralattjáró-elhárítási gyakorlatokat hajtottak végre, visszaverték a feltételezett ellenség légitámadását, tengeri mentést gyakoroltak, valamint fejlesztették a helikopterek fel- és leszállási képességét egymás hadihajói fedélzetén.

Oroszországot a hajórajban két nagy tengeralattjáró-elhárító hajó, két korvett, valamint egy közepes méretű tengeri tanker, Kínát pedig két romboló, két járőrhajó, valamint egy integrált ellátóhajó képviseli. A két ország most hajt végre harmadszor közös tengeri járőrözést. Korábban ez 2021-ben és 2022 őszén történt meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó