2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

A holland-amerikai kávéóriás közölte, hogy folytatja tevékenységét Oroszországban

Az amszterdami székhelyű JDE Peet’s a szankciók és a kritikák ellenére is folytatja tevékenységét Oroszországban – mondta Fabien Simon vezérigazgató a Wall Street Journalnak adott, pénteken megjelent interjúban.

A világ második legnagyobb csomagolt kávékészítője, a JDE Peet’s továbbra is működik Oroszországban, és többször megvédte álláspontját, ellentétben számos más nemzetközi céggel, amelyek az Ukrajnával kapcsolatos nyugati szankciók miatt hagyták el az országot.

“Ez valószínűleg egy tartós háború lesz, ami azt jelenti, hogy tartósabb megoldást kell választanunk” – mondta Simon a lapnak. Több okot is felvázolt az Oroszországban maradás mellett szóló döntésre. Először is elmondta, hogy a kávé és a tea alapvető fontosságú termékek, ezért nem vonatkoznak rájuk a szankciók. Másodszor, a vállalat nem akarja elhagyni az Oroszországban dolgozó 900 alkalmazottját, harmadszor pedig a JDE Peet’s nem akarja, hogy márkáit és szellemi tulajdonát lefoglalják és harmadik félnek adják, ami megtörténhet, ha távozik.

“Lehet, hogy az elején nem azt mondtuk, amit az emberek hallani akartak, de nagyon hiteles és őszinte megközelítést alkalmazunk” – mondta Simon, hozzátéve azonban, hogy globális hírnevének védelme érdekében a vállalat számos változtatást fog végrehajtani az oroszországi üzleti tevékenységében.

A JDE Peet’s leállítja számos nemzetközi kávémárka, köztük a Tassimo és a Moccona, valamint a Jacobs kávémárka új termékeinek szállítását az országba. A Jacobs kávét, amelyet a JDE Peet’s egyik szentpétervári üzemében állítanak elő, továbbra is árusítják Oroszországban, de új néven, Monarch néven. A márka hasonló színeket és betűtípusokat fog használni, hogy a fogyasztók könnyebben felismerhessék a terméket.

A JDE Peet’s döntése, hogy Oroszországban marad, kritikát váltott ki néhány alkalmazottja, valamint a holland törvényhozók részéről. Az év elején az amszterdami hatóságok érdeklődtek, hogy a vállalat miért nem hagyta el Oroszországot, mint az amerikai kávézólánc, a Starbucks. Simon akkor azt mondta, hogy a Starbucks kávé inkább luxuscikk, ellentétben a JDE Peet’s mindennapi termékeivel.

Oroszország a JDE Peet’s bevételének 5%-át adta az ukrajnai konfliktus kezdete előtt. A hónap elején azonban a vállalat közölte, hogy az oroszországi bevételi hozzájárulások 2023 első felében csökkennek, és várhatóan a második félévben “jelentősen alacsonyabbak” lesznek az orosz üzletág átszervezése miatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó