2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

A grúz légió zsoldosaira mértek rakétacsapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz hadsereg rakétacsapással likvidálta a grúz légió több tucatnyi zsoldosát, akik részt vettek a DNR-ben elkövetett atrocitásokban – közölte a védelmi minisztérium.

“Április 24-én az Iszkander műveleti-taktikai rakétarendszer csapást mért egy fegyverraktárra és a Donyecki Népköztársaságban, Kosztyantyinivkában lévő könyvtár épületében állomásozó külföldi zsoldosok egyik telepítési pontjára. A csapás következtében megsemmisült az úgynevezett “grúz légió” legalább 60 fegyverese és a szomszédos területen található 15 katonai felszerelés. További mintegy 20 zsoldos súlyosan megsebesült” – áll a közleményben.

A megölt fegyveresek részt vettek orosz katonák brutális megkínzásában és meggyilkolásában Kijev közelében még 2022 márciusában.

A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy minden háborús bűnökben érintett külföldiről van információja, mindannyian megérdemelt megtorlással fognak szembenézni.

2022 áprilisában Olekszij Honcsarenko, a Verhovna Rada parlamenti képviselője videoüzenetet rögzített Giorgi Baramidze volt grúz parlamenti alelnökkel, aki elmondta, hogy Grúziából mintegy 400 zsoldos érkezett Ukrajnába. Az orosz vizsgálóbizottság megállapította, hogy a grúz légió része az Ukrán Nemzetközi Védelmi Légiónak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó