2022, május 21.
18.2 C
Budapest
8.7 C
Moszkva
Hiredetés

A Gazprom Nyefty leánycége és a RAG Hungary olajfúrásokat végez Magyarországon

Az orosz Gazprom Nyefty szerbiai leánycége, a NIS és az osztrák RAG magyarországi érdekeltsége, a RAG Hungary közösen tesztelnek olajkutakat Magyarországon – közölte Markus Mitteregger, a RAG vezérigazgatója. Az advis.ru orosz gazdasági elemző hírportál jelentése szerint Markus Mitteregger a bécsi OPEC-értekezlet helyszínén újságíróknak kijelentette: “a két cég olajkutakat tesztel közösen Magyarországon azzal a céllal, hogy kiderüljön, van-e ott elég kőolaj”.

“Az első kutak nem tartalmaztak kereskedelmi mennyiségű kőolajat, azaz annyit, hogy megérje a kiaknázást”. A NIS és a RAG még 2011 decemberében Bécsben állapodott meg a kiskunhalasi szénhidrogénmező közös kutatásáról és feltárásáról. A kutatás 2012 februárjában el is kezdődött. A Gazprom Nyefty, az állami energetikai óriáscég 95,68 százalékos tulajdonában lévő, kőolaj-kitermeléssel és -feldolgozással, -tárolással foglalkozó vállalkozása.

A Gazprom Nyefty a négy legnagyobb orosz kőolaj-kitermelő, valamint a három legnagyobb orosz kőolaj-feldolgozó cég között szerepel, és egyike a világ 20 legnagyobb kőolajtartalékkal rendelkező vállalatának. Az osztrák Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft (RAG) Ausztrián kívül Németországban, Magyarországon és Lengyelországban foglalkozik kőolajlelőhelyek kutatásával, feltárásával és kitermelésével, valamint az egyik legnagyobb európai, föld alatti gáztárolókkal rendelkező cég.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS