2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

A Donbassz vezetői felszólították Putyint, hogy ismerje el függetlenségüket

A Kelet-Ukrajnában található két önhatalmúlag kikiáltott szakadár köztársaság vezetői Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz fordultak, arra kérve őt, hogy Moszkva ismerje el a népköztársaságokat független államként.

Az önhatalmúlag kikiáltott Luganszki Népköztársaság (LNR) elnöke, Leonyid Paszecsnyik hétfői beszédében Putyinhoz fordult és közölte, hogyha Moszkva megerősítené szuverenitásukat az segítene elkerülni a helyi lakosok tömeges halálát – akik közül 300 ezren orosz nemzetiségűek.

A Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője, Gyenisz Puszilin hasonló felszólítást intézett az orosz elnökhöz, hogy ismerje el régiója függetlenségét. Mindkét régió a 2014-es Majdan után hirdették ki függetlenségüket Kijevtől, amikor az erőszakos zavargások nyomán megbuktatták az ukrán kormányt.

Puszilin szerint az orosz államfő “politikai döntései, például a köztársaságaink lakosai számára kiállított dokumentumok elismerése és az orosz állampolgárság megszerzésének lehetősége felbecsülhetetlen értékűek”.

“A Donyecki Népköztársaság minden lakosa nevében arra kérjük Önt, hogy ismerjék el a Donyecki Népköztársaságot független, demokratikus, törvényes, szociális államként” – folytatta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...