2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés

A Donbassz vezetői felszólították Putyint, hogy ismerje el függetlenségüket

A Kelet-Ukrajnában található két önhatalmúlag kikiáltott szakadár köztársaság vezetői Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz fordultak, arra kérve őt, hogy Moszkva ismerje el a népköztársaságokat független államként.

Az önhatalmúlag kikiáltott Luganszki Népköztársaság (LNR) elnöke, Leonyid Paszecsnyik hétfői beszédében Putyinhoz fordult és közölte, hogyha Moszkva megerősítené szuverenitásukat az segítene elkerülni a helyi lakosok tömeges halálát – akik közül 300 ezren orosz nemzetiségűek.

A Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője, Gyenisz Puszilin hasonló felszólítást intézett az orosz elnökhöz, hogy ismerje el régiója függetlenségét. Mindkét régió a 2014-es Majdan után hirdették ki függetlenségüket Kijevtől, amikor az erőszakos zavargások nyomán megbuktatták az ukrán kormányt.

Puszilin szerint az orosz államfő “politikai döntései, például a köztársaságaink lakosai számára kiállított dokumentumok elismerése és az orosz állampolgárság megszerzésének lehetősége felbecsülhetetlen értékűek”.

“A Donyecki Népköztársaság minden lakosa nevében arra kérjük Önt, hogy ismerjék el a Donyecki Népköztársaságot független, demokratikus, törvényes, szociális államként” – folytatta.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS