2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

A brit katonákat felkészítik az Oroszország elleni harcra

Az Egyesült Királyság “egyéb beosztású” katonáinak vezetője azt közölte, hogy a brit katonáknak készen kell állniuk az Oroszország elleni harcra, és fel kell készíteniük családjukat egy “hosszabb” bevetésre. Tanácsára azt követően került sor, hogy a brit vezérkar új vezetője kijelentette, hogy a brit erőknek képessé kell válniuk “Oroszország csatában történő legyőzésére”.

A brit hadsereg “Soldier” című magazinjának legutóbbi számában Carney azt írta, hogy “a hadsereg úgy alakítja magát, hogy megfeleljen az Oroszországból érkező fenyegetésnek”, és “a megfelelő felszereléssel készen áll majd arra, hogy szerepet vállaljon egy jövőbeli európai háború elrettentésében”.

Az “elrettentés” ebben az esetben látszólag a bevetést jelenti. “Azt akarom, hogy mindannyian ellenőrizzük, hogy fizikailag alkalmasak vagyunk-e a műveletekre. És az is fontos, hogy felkészítsük szeretteinket és családtagjainkat, akiknek gyakran a legnehezebb szerep jut távollétünkben” – folytatta.

“Arra kérem önöket, hogy már most beszélgessenek velük egy esetleges bevetésről… előfordulhat, hogy hosszabb ideig nem leszünk kapcsolatban a bevetés során”.

Carney figyelmeztetése nem jelzi, hogy az Egyesült Királyságnak az ukrajnai konfliktusban betöltött szerepe hamarosan megváltozik. A brit vezérkar új főnökének, Patrick Sanders tábornoknak a júniusi figyelmeztetése azonban arra utal, hogy a hadsereg Oroszországot tekinti a következő fő ellenfélnek.

“Most égető szükség van egy olyan hadsereg összekovácsolására, amely képes a szövetségeseink oldalán harcolni és Oroszországot csatában legyőzni” – írta Sanders. “Mi vagyunk az a generáció, amelynek fel kell készítenie a hadsereget arra, hogy ismét Európában harcoljon”.

Az Egyesült Királyság 2,3 milliárd font (2,7 milliárd dollár) katonai támogatást nyújtott Ukrajnának azóta, hogy Oroszország februárban megkezdte katonai műveletét. A brit erők jelenleg ukrán újoncokat képeznek ki az Egyesült Királyságban, és hírszerző szervei állítólag információkat osztanak meg ukrán kollégáikkal.

Nagy-Britannia a NATO-szövetség tagja, és abban az esetben, ha nyílt háborúba keveredne Oroszországgal, a blokk 29 másik tagállama, köztük az Egyesült Államok is köteles lenne belépni a konfliktusba.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...