2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva
Array

60 civil meghalt, 200 megsérült az USA vezette koalíció légicsapásában Moszulban

Több mint 60 civil életét vesztette és legalább 200 megsérült abban a légicsapásban, amelyet az Egyesült Államok vezette koalíciós erők hajtottak végre az Irak északi részén fekvő Moszulban – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az egyesült Államok vezette koalíció számos támadást hajtott végre lakóterületi célpontok ellen, iskolák és egyéb polgári objektumok ellen Moszulban és Ninive tartomány több pontján – közölte Szergej Rudszkoj altábornagy, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője kedden.

Folyamatosan nyomon követjük a Moszul körüli helyzetet. Eddig nem tapasztaltunk jelentős előrelépést a város felszabadításával kapcsolatban az Iszlám Állam terrorszervezettől – mondta.

Az orosz hadsereg információi szerint az Egyesült Államok és szövetségesei légicsapást mértek egy leányiskolára Moszul déli részén, a támadás még múlt pénteken történt.

Oroszország beszüntette a légicsapásokat Aleppónán

Rudszkoj elmondta, hogy Oroszország egy hete beszüntette a légi bevetéseket Aleppónál. A szárazföldi harcok vasárnap újra kezdődtek, miután a lázadók megtörték a háromnapos tűzszünetet és megakadályozták, hogy a civil lakosság elhagyja a várost.

Az Egyesült Államok vezette koalíciós erők egy hete indítottak hadműveletet az iraki Moszul visszafoglalására. Moszul ostromában részt vesznek az irkai kormányerők, az Egyesült Államok, síita milicisták és a török hadsereg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó