2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés

367-re emelkedett az oroszországi fertőzöttek száma

Oroszországban vasárnapra 367 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ami egy nap alatt 61 fős növekedés jelentett.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vasárnapi tájékoztatása szerint Oroszországban eddig 104 477 embert tartottak orvosi felügyelet alatt, akik közül pénteken 52 747-en továbbra is kontroll alatt maradtak. Szombatig azt országban 163 529 laboratóriumi tesztet végeztek el.

A hatóság tájékoztatása szerint az érintettek mindegyik Európában fertőződött meg. Eddig összesen 16 fertőzött gyógyult meg Oroszországban, akik közül 13 orosz, két kínai és egy olasz állampolgár van.

Oroszország mindenkinél korábban hozott korlátozó intézkedéséket

Az orosz hatóság már januárban beutazási korlátozásokat vezetett be, korábban mint a többi ország. Minden az orosz kormány által hozott intézkedés a megelőzést szolgálja – közölte Tatyana Golikova orosz miniszterelnök-helyettes.

A Roszaviacija orosz légiközlekedési ügynökség bejelentette, hogy Oroszország hétfőtől minimálisra csökkenti a légiforgalmat a külvilággal. A leállás alól kivételt képez néhány Moszkvából más fővárosba, illetve Isztambulba és New Yorkba közeledő járat, valamint a külföldön rekedt orosz állampolgárokért elküldendő charter utasszállító.

Az Aeroflot gépei hétfőtől április 30-ig nem közlekednek a Moszkva-Budapest-Moszkva útvonalon.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS