2023, január 26.
1.5 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

34 ukrán parancsnoki állást találtak el az oroszok az elmúlt 24 órában

Az orosz légierő nagy pontosságú rakétákkal eltalált egy elektronikai hadviselési állomást és két irányító pontot Ukrajnában – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

“A nagy pontosságú légi rakétákkal végrehajtott csapások eredményeként megsemmisült az ukrán fegyveres erők két irányítási pontja, egy elektronikai hadviselési állomása a Harkovi területen lévő Pjatihatki közelében, a Tocska-U taktikai műveleti rakétarendszer indítóállása és egy Uragan rakéta-sorozatvetőt a Harkovi területen lévő Barvenkovo közelében” – mondta.

Ezenkívül a pilóták csapást mértek:

 • -57 olyan területre, ahol az ellenséges élőerő és hadfelszerelés összpontosult.
 • -három ellenőrzési pontra;
 • -egy Buk-M1 SAM rendszere;
 • -páncélozott járművek javítási helyére Harkov közelében;
 • -megsemmisítettek 280 nacionalistát, két lőszerraktárt, öt harckocsi és más páncélozott járművet, hat tábori tüzérségi ágyút és 11 speciális járművet.

Eközben a rakétaerők és a tüzérség 24 óra alatt 195 állomáshelyet és az ukrán csapatok 34 parancsnoki állását találta el, aminek következtében megsemmisült:

 • -több mint 200 nacionalista;
 • -egy elektronikai hadviselési állomás;
 • -három lőszerraktár;
 • -hat harckocsi és más páncélozott járművek;
 • -Grad rakéta-sorozatvető;
 • -két UAV-irányítási pont.

“Orosz légvédelmi eszközök lelőtték az ukrán légierő egy Szu-25-ös repülőgépét a Harkovi területen lévő Mazanivka közelében. Emellett hét ukrán drónt lőttek le Tomina Balka, Szuhoj Sztavok (Herszon terület), Veliki Prohodi, Csisztovodka, Malaja Kamishuvaha, Kamenka (Harkov terület) és Zolote (Luganszki Népköztársaság, LNR) területén” – tette hozzá Konasenkov.

A légvédelemnek sikerült elfognia egy Tocska-U rakétát az LNR-ben és 21 Uragan többszörös rakétaindítót az LNR, DNR, Herszon és Harkov régiókban.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin szerint célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz hadsereg már teljesítette az első szakasz fő feladatait, jelentősen csökkentve Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium a hadművelet fő céljának Donbassz felszabadítását nevezte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...