2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Csökkent a Gazprom termelése és exportja a FÁK-on kívüli országokba

Csökkent a Gazprom termelése és exportja a FÁK-on kívüli országokba az első négy és fél hónapban a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

Az orosz cég honlapjára hétfőn felkerült közlemény szerint a januártól május 15-ig tartó időszakban 193,8 milliárd köbméter földgázt termelt, ami 3,7 százalékkal (7,5 milliárd köbméterrel) kevesebb az egy évvel korábbinál.

A FÁK-országokon kívüli piacokra a Gazprom 55,9 milliárd köbméter földgázt exportált a négy és fél hónapban, ami 26,5 százalékkal (20,2 milliárd köbméterrel) elmarad az egy évvel korábbitól.

A Gazprom megjegyezte, hogy annyit földgáz szállít külföldre, amennyiről érvényes megállapodása van.

Az orosz gázipari cég külön számítja a Kínába irányuló exportot, amelyről azt közölte, hogy nőtt a Szibéria Ereje (Szila Szibiri) gázvezetéken keresztül.

A közleményben az nem szerepelt, hogy a vizsgált időszakban mennyi földgáz érkezett Kínába, de május 1-jén a Gazprom arról jelentett, hogy az év eleje óta az oda irányuló a gázexport közel 60 százalékkal nőtt éves szinten.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...