Oroszország hírei

Meg kell szüntetni az oroszellenes szankciókat – osztrák alkancellár

124

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Itt az ideje, hogy válaszoljunk Donald Trump amerikai elnök által kivetett vámokra, és az Európai Uniónak el kell törölnie az oroszellenes szankciókat – nyilatkozta Heinz-Christian Strache Ausztria alkancellárja, Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő bécsi látogatása előtt.

- Hirdetés -

Szükséges az EU szankciós politikájának újragondolása Oroszországgal kapcsolatban, mivel azok károsítják a nemzetgazdaságot – mondta Strache az Österreich című osztrák lapnak, amelyet szombaton közöltek.

Heinz-Christian Strache

Mindig felhívtam rá a figyelmet, hogy Oroszországot nem szabad Kína kezei közé “lökni”.  Itt az ideje, hogy véget vessünk ezeknek a bosszantó szankcióknak és normalizáljuk a gazdasági és politikai kapcsolatainkat Oroszországgal – mondta az alkancellár.

- Hirdetés -

Strache válaszolt arra a kérdésre is, hogy az EU-nak meg kell-e változtatnia hozzáállását Moszkvához, az amerikai vámfeszültség fényében. A Trump által kivetett az új amerikai acél- és alumíniumvámok június 1-től lépnek hatályba, amelyeket az EU élesen bírált.

Strahe, aki  a kormánykoalíció kisebbik pátjának az Osztrák Szabadságpártnak a vezetője élesen bírálta Trump politikáját és elmondta, hogy az Európai Uniónak választ kell találnia ellene.

Az EU-nak reagálnia kell, mert jelenleg a tisztességes kereskedelem lehetetlen – mondta.

Az Osztrák Gazdasági Kutatóintézet tanulmányai szerint a 2014-ben Oroszországgal szemben kivetett gazdasági szankciók 2.1 milliárd eurós exportveszteséget okozott Ausztriának.

Az alkancellár Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő bécsi látogatása előtt nyilatkozott. Az orosz államfő találkozik majd az osztrák fővárosban Sebastian Kurz kancellárral és Heinz-Christian Strache alkancellárral is.

A frissen megalakult olasz kormány is az oroszellenes szankciók feloldása mellett szólalt fel.

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet