2022, május 17.
18.1 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés

20 millió eurót meghaladó beruházások lesznek a Dunaferrnél 2017-ben

Az orosz többségi tulajdonban lévő ISD Dunaferr Zrt. jövőjét illetően áttörést jelentenek a csütörtöki magyar-orosz kormányközi megállapodások, hiszen azok legalább 20 millió eurós fejlesztést jelentenek a cégcsoportnál – hangsúlyozta a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke Dunaújváros polgármesterével és országgyűlési képviselőjével közös pénteki sajtótájékoztatóján.

Dorkota Lajos emlékeztetett arra, hogy 2013-ban igen bizonytalannak tűnt a cég jövője, hiányoztak a jövőt biztosító fejlesztések és tömeges elbocsátásoktól lehetett tartani. Tavaly már a tulajdonos 20 millió eurónyi fejlesztést hajtott végre a vállalatnál és a létszámleépítést is visszavonták – tette hozzá.

Mint mondta, Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki tárgyalása a Vnyesekonombank elnökével, illetve az orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel azt eredményezték, hogy 20 millió eurót meghaladó beruházások lesznek a Dunaferrnél 2017-ben. Megjegyezte: a város és az egész térség jövőjét meghatározó döntés után heteken belül elindulhatnak a konkrét tervezések és a kivitelezések is elkezdődhetnek idén.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS