2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Zelenszkij válasszal fenyegette meg az országokat, amelyek betiltották az ukrán gabonaimportot

Volodimir Zelenszkij “civilizált válasszal” fenyegette meg azokat az országokat, amelyek az Európai Bizottság döntését megkerülve megtiltották az ukrán gabona behozatalát.

Zelenszkij Telegram-csatornáján köszönetet mondott Ursula von der Leyen EB-elnöknek az ukrán mezőgazdasági termékek EU-ba történő behozatalára vonatkozó korlátozások feloldásáról szóló döntésért, és azt a “valódi egység és bizalom” példájának nevezte.

Szerinte “most fontos, hogy az európai egység kétoldalú szinten is működjön”. “És ha (a szomszédok – a szerk.) döntései sértik az uniós jogot, Ukrajna civilizált módon fog válaszolni” – fenyegetőzött Zelensky.

Az Európai Bizottság korábban úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az unió több határ menti országára az ukrán mezőgazdasági termékek importjára vonatkozó korlátozásokat, de kötelezte Kijevet, hogy vezessen be intézkedéseket az export ellenőrzésére.

Lengyelország, Szlovákia és Magyarország azonban szeptember 16-tól egyoldalúan meghosszabbította az ukrán gabona behozatali tilalmát. Budapest ugyanakkor 24 árutípus Ukrajnából történő behozatalát tiltotta meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó