2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Zelenszkij: Ukrajna reményei a NATO-csatlakozásra egyre távolabb kerülnek

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy az ország reményei a NATO-csatlakozásra egyre távolabb kerülnek – írja az Agora moldovai hírügynökség.

Az ukrán államfő csütörtök reggel érkezett Moldovába, hogy részt vegyen az európai politikai közösség csúcstalálkozóján.

“Reményeink egyre távolabb kerülnek, és sajnálom, hogy ezt a csalódottságot itt kell kifejeznem, mind a szabadságért harcoló katonák, mind népünk nevében” – mondta Zelenszkij.

Az elnök hangsúlyozta, hogy végre “eljött a döntések ideje”, mivel a NATO az idei nyári csúcstalálkozón bejelenti Ukrajna tagságát.

Zelenszkij azt is elmondta, hogy országa készen áll a NATO-csatlakozásra, és arra vár, hogy maga a szövetség is készen álljon Ukrajnára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó