2022, július 1.
34.7 C
Budapest
20.6 C
Moszkva

Zelenszkij: Ukrajna felfüggeszti a szén- és gázexportot a téli szezon előtt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy országa felfüggeszti az összes szén- és gázexportot és a “függetlenség éveinek legnehezebb télnek” nevezte a következő időszakot.

“A háború miatt valóban ez lesz a függetlenség éveinek legnehezebb tele <…> Ebben az időszakban nem adjuk el a gázunkat és a szenünket külföldre. Minden hazai termelés a belső kereslet kielégítésére fog összpontosítani” – mondta Zelenszkij a Telegram-csatornáján közzétett videóbeszédében.

Denisz Smihal miniszterelnök korábban azt mondta, hogy az ukrán állami bányákban február vége óta harmadával csökkent a széntermelés, és azt javasolta, hogy “készüljünk fel Ukrajna eddigi legnehezebb fűtési szezonjára”.

A kormány megbízta a Naftogaz állami olaj- és gázipari vállalatot, hogy legalább 19 milliárd köbméter gázt halmozzon fel az ukrán földalatti tárolókban. Smihal szerint Ukrajna az előző fűtési szezont úgy zárta le, hogy 9 milliárd köbméter gáz maradt a tárolókban. Június 1-jén az ország 10 milliárd köbméter gázzal rendelkezett.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS