2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Zelenszkij tisztogatásba kezdett: repül a budapesti és berlini ukrán nagykövet is

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton aláírt rendeletében felmentett tisztségéből számos diplomatát, köztük Ljubov Vaszilivna Nepopot Ukrajna magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét és Andrij Melnyik berlini nagykövetet is.

A lépést hivatalosan nem indokolták.

Melnyiket és Nepopot több más vezető diplomatával együtt menesztették posztjáról, köztük az Ukrajna indiai, norvégiai, finnországi és csehországi követeivel együtt.

Korábban Zelenszkij közölte, hogy azok a diplomaták, akik nem tudják elérni a fegyverszállításokat vagy a szankciók fokozását nem maradhatnak pozíciójukban.

Nepopról tudjuk, hogy a kultúra eltörlésén kívül, semmit sem sikerült elérnie. Melnyikről a Bild című német lap írta meg először, hogy ki lesz rúgva.

Legutóbb Melnyik újabb vita középpontjában találta magát, miután a Tilo Jung német podcasterrel készített interjújában többször is védelmébe vette Sztepan Banderát – egy vitatott ukrán “nemzeti hőst”, aki a második világháborúban együttműködött a nácikkal. A nagykövet ragaszkodott ahhoz, hogy Bandera nem volt érintett a zsidók és lengyelek tömeges meggyilkolásában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...