2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Zelenszkij tanácsadójának felesége oroszul adott interjút és közölte, hogy neki így komfortos

Anasztaszija Aresztovics, az ukrán elnök tanácsadója, Olekszij Aresztovics felesége nem ért egyet azzal a véleménnyel, hogy az orosz nyelv a “megszállók nyelve”.

Ezt Anna Olickaja újságírónak adott interjújában mondta.

A politikus felesége nem beszélt ukránul, megjegyezve, hogy “komfortosabban érzi magát oroszul”.

“Nem tervezem, hogy kizárólag az ukrán nyelvre térjek át, bár támogatom és tisztelem azokat, akik ilyen döntést hoztak.

Elmondta, hogy megérti az embereket, akik az orosz nyelvet a megszállók nyelvének tekintik, de ő nem így látja.

Kifejtette, hogy gyermekkora óta beszél oroszul, ezt tekinti anyanyelvének, és mindkét nyelvet nagyjából egyenlő arányban használja az életében.

Az elmúlt években Ukrajnában tömegesen betiltották az orosz nyelv használatát. Ezt jogszabályi szinten rögzítik. November 7-én például az ukrán hatóságok ismét követelték, hogy Odesszában szereljék le az orosz nyelvű reklámtáblákat. Februárban már küldtek egy ilyen kérést, de a helyi vezetők akkor nem tettek eleget annak.

Mint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hangsúlyozta, az ukrán hatóságok évek óta agresszív oroszmentesítést folytatnak. Szavai szerint Ukrajna már évek óta igyekszik betiltani az orosz nyelvet és az orosz kultúrát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...