2023, január 27.
-0.4 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Zelenszkij tanácsadója Kövér Lászlónak: az európai család egyetlen problémás országa Magyarország

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója döntött úgy, hogy válaszol a magyar házelnök Ukrajnával kapcsolatos gondolataira.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója is reagált Kövér László HírtTV-nek adott interjújára. Mihajlo Podoljak Twitter-posztban fogalmazta meg, mit gondol arról, hogy a magyar házelnök szerint „az ukrán elnök magatartását az egész világ ámulattal és értetlenséggel figyeli”.

Podoljak ukrán és magyar nyelven is közzétett bejegyzésében azt írja, „az európai család egyetlen problémás országa Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában”. Szerinte „Budapestnek nem kellene kérkednie a kannibál álláspontjával, mivel az ilyen kijelentéseket nem díjazza a történelem”.

Szijjártó: a köszönet hangján egyszer sem szóltak

Miközben Magyarországon az elmúlt hónapokban több tízezer ember dolgozott azért, hogy segítséget nyújtsunk a háború sújtotta Ukrajnának és az ukrán embereknek, addig az ukrán politikusok folyamatosan elfogadhatatlan hangnemben beszélnek Magyarországról, provokálnak minket, hazugságokat állítanak és próbálnak minket befeketíteni.
A köszönet hangján egyszer sem szóltak – írja a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...