2022, június 29.
25.6 C
Budapest
17.7 C
Moszkva

Zelenszkij tanácsadója Kövér Lászlónak: az európai család egyetlen problémás országa Magyarország

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója döntött úgy, hogy válaszol a magyar házelnök Ukrajnával kapcsolatos gondolataira.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója is reagált Kövér László HírtTV-nek adott interjújára. Mihajlo Podoljak Twitter-posztban fogalmazta meg, mit gondol arról, hogy a magyar házelnök szerint „az ukrán elnök magatartását az egész világ ámulattal és értetlenséggel figyeli”.

Podoljak ukrán és magyar nyelven is közzétett bejegyzésében azt írja, „az európai család egyetlen problémás országa Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában”. Szerinte „Budapestnek nem kellene kérkednie a kannibál álláspontjával, mivel az ilyen kijelentéseket nem díjazza a történelem”.

Szijjártó: a köszönet hangján egyszer sem szóltak

Miközben Magyarországon az elmúlt hónapokban több tízezer ember dolgozott azért, hogy segítséget nyújtsunk a háború sújtotta Ukrajnának és az ukrán embereknek, addig az ukrán politikusok folyamatosan elfogadhatatlan hangnemben beszélnek Magyarországról, provokálnak minket, hazugságokat állítanak és próbálnak minket befeketíteni.
A köszönet hangján egyszer sem szóltak – írja a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS