2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

Zelenszkij szankciókat vezetett be Bassár el-Aszad szír elnök ellen

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szankciókat vezetett be Bassár Aszad, Szíria elnöke ellen.

Az ukrán elnöki honlapra szombaton feltöltött dokumentum egyértelművé teszi, hogy Aszadot vagyonának zárolásával és számos más intézkedéssel sújtják.

A korlátozás 300 magánszemélyt és 141 jogi személyt is érint, többségük orosz állampolgár. A listán szerepel Husszein Arnúsz szíriai miniszterelnök, Faisal Miqdad külügyminiszter és több iráni állampolgár is.

A feketelistán szereplő jogi személyek között orosz kutatási és gyártási és hajógyártó vállalatok, valamint repülőgépipari cégek, köztük a Kalasnyikov és az Almaz-Antej konszernek, valamint az Ural gyár szerepelnek. Több iráni céget is megemlítenek.

A szankciók előirányozzák a vagyon befagyasztását, a kereskedelem és az erőforrások tranzitjának korlátozását, az ukrajnai privatizációban való részvétel tilalmát, a gazdasági és pénzügyi kötelezettségek felfüggesztését, valamint az ukrán állami kitüntetések visszavonását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó