2022, december 4.
6.1 C
Budapest
-11.5 C
Moszkva

Zelenszkij nem vesz részt a G20-csúcson, ha Putyin is ott lesz

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem vesz részt a novemberben Indonéziában tartandó G20-csúcstalálkozón, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök is jelen lesz – írja az Unian hírügynökség.

Egy kijevi tájékoztatón Zelenszkij újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy nem követi a többi G20-tag részvételét: “Az én személyes és Ukrajna álláspontja az volt, hogy ha az Oroszországi Föderáció vezetője részt vesz, Ukrajna nem vesz részt”.

Az államfő hozzátette, hogy Ukrajna készül a közelgő csúcstalálkozóra.

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő az Egyesült Államok nyomására kapott meghívást Indonéziától az eseményre, annak ellenére, hogy országa nem tagja a G20-aknak.

Biden és néhány más nyugati politikus korábban azt követelte, hogy Putyint tiltsák ki a csúcstalálkozóról, de Widodo ellenállt ennek a nyomásnak, és ragaszkodott ahhoz, hogy az orosz vezetőnek el kell jönnie Balira.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...