2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Zelenszkij: napi 60-100 ukrán katonát veszítünk és 500 megsebesül

Nagyon nehéz a helyzet az ország keleti részén - mondta, de a békéről nem hajlandó tárgyalni

Az ukrán fegyveres erők áldozatainak száma naponta 60-100 katona és mintegy 500 sebesült – mondta Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök a Newsmax televíziónak adott interjújában, amelyet a TASzSz hírügynökség szemlézett.

“A legnehezebb helyzet Ukrajna keleti részén, Donyeck és Luganszk déli részén van” – mondta. “A helyzet nagyon nehéz, naponta 60-100 katonát veszítünk el harcban, és körülbelül 500 körül van a harcban megsebesültek száma”.

Zelenszkij azt állította, hogy az ukrán fegyveres erők “tartják a védelmi kerületeket” Ukrajna keleti részén, és “ellentámadásba lendülnek és nyomást gyakorolnak” a Harkovi területen.

Február 24-én Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges katonai műveletet indított a Donbassz köztársaságok vezetőinek segítségkérésére válaszul. Hangsúlyozta, hogy Moszkva nem tervezi ukrán területek megszállását, hanem az ország demilitarizálását és nácimentesítését tűzte ki célul. Az Egyesült Államok és szövetségesei súlyos szankciókkal válaszoltak, és fokozták a Kijevbe irányuló fegyverszállításokat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...