2022, június 29.
25.6 C
Budapest
17.7 C
Moszkva

Zelenszkij: napi 60-100 ukrán katonát veszítünk és 500 megsebesül

Nagyon nehéz a helyzet az ország keleti részén - mondta, de a békéről nem hajlandó tárgyalni

Az ukrán fegyveres erők áldozatainak száma naponta 60-100 katona és mintegy 500 sebesült – mondta Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök a Newsmax televíziónak adott interjújában, amelyet a TASzSz hírügynökség szemlézett.

“A legnehezebb helyzet Ukrajna keleti részén, Donyeck és Luganszk déli részén van” – mondta. “A helyzet nagyon nehéz, naponta 60-100 katonát veszítünk el harcban, és körülbelül 500 körül van a harcban megsebesültek száma”.

Zelenszkij azt állította, hogy az ukrán fegyveres erők “tartják a védelmi kerületeket” Ukrajna keleti részén, és “ellentámadásba lendülnek és nyomást gyakorolnak” a Harkovi területen.

Február 24-én Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges katonai műveletet indított a Donbassz köztársaságok vezetőinek segítségkérésére válaszul. Hangsúlyozta, hogy Moszkva nem tervezi ukrán területek megszállását, hanem az ország demilitarizálását és nácimentesítését tűzte ki célul. Az Egyesült Államok és szövetségesei súlyos szankciókkal válaszoltak, és fokozták a Kijevbe irányuló fegyverszállításokat.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS