2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Zelenszkij megerősítette az ellentámadást, szerinte pozitív a hangulat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján kitért a válaszadás elől amikor arról kérdezték, hogy mi a helyzet az ukrán hadsereg ellentámadásával. Konkrétan arra kérték, hogy kommentálja Vlagyimir Putyin orosz elnök azon kijelentését, miszerint az ukrán fegyveres erők ellentámadást indítottak, de nem értek el sikert.

“Ukrajnában ellentámadás és védelmi akciók zajlanak, de hogy milyen szakaszban, azt nem fogom részletesen megmondani” – mondta. – Jelenleg mindenki pozitív hangulatban van“.

Putyin pénteken újságíróknak nyilatkozva megerősítette, hogy az ukrán erők ellentámadásba kezdtek. Elmondta, hogy Kijev stratégiai tartalékait vetette be a harcba, de az offenzíva az orosz katonák bátorságának és hősiességének köszönhetően sikertelen volt. Szerinte “az ukrán csapatok egyik harci területen sem érték el céljaikat és célkitűzéseiket”.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szombaton közölte, hogy az ukrán fegyveres erők az éjszaka folyamán kilenc harckocsit, köztük négy Leopard harckocsit, 11 gyalogsági harcjárművet, köztük öt amerikai Bradley-t, 14 páncélozott harcjárművet és hat egyéb járművet veszítettek a déli Donyecki és Zaporozsjei területen.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó