2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Zelenszkij kérésére Macron felhívja Putyint – közölte a francia külügyminisztérium

Emmanuel Macron francia elnök felhívja Vlagyimir Putyin orosz elnököt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérésére – közölte Anne-Claire Legendre, a francia külügyminisztérium szóvivője az RTVI-vel.

“Macron úr elsősorban Zelenszkij elnök kérésére hívja fel Putyin elnököt, és ezt mindig a szövetségeseinkkel egyeztetve, hogy fenntartsuk a párbeszéd csatornáját” – pontosított.

Lejandre hozzátette, hogy az ukrán elnök kérésére a francia államfő orosz kollégájával a Zaporozsje területen található Energodar atomerőmű kérdéseit is megvitatta, ami lehetővé tette, hogy a NAÜ megfigyelőit oda küldjék.

Január elején Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azt mondta, hogy Putyin és Macron kapcsolatban áll egymással. A Kreml szóvivője szerint most “szünet” van a két vezető közötti párbeszédben. Ugyanakkor a korábbi kapcsolatok “nagyon hasznosak és nagyon konstruktívak voltak, minden létező, többek között mély nézeteltérés ellenére”.

A két államfő előző megbeszélésére szeptemberben került sor.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó