2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Zelenszkij: brit fegyvergyár települ Ukrajnába

A BAE Systems brit fegyvergyártó óriáscég “honosítani kívánja Ukrajnában” a brit L119-es és az amerikai M777-es ágyúk, valamint a svéd CV90-es gyalogsági harcjárművek gyártását – jelentette be csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Tervezik továbbá, hogy “a BAE Systems irodát nyit Ukrajnában” – írta Zelenszkij a Telegram-csatornáján a vállalat vezetőjével, Charles Woodburnnel folytatott megbeszélése után.

Zelenszkij szerint a vállalat már megkezdte munkáját Ukrajnában.

“Találkoztam a vállalat vezérigazgatójával, Charles Woodburnnel. Nagyon produktív volt: a vállalat irodája Ukrajnában, a termelés lokalizálása Ukrajnában” – írta Zelenszkij, hozzátéve, hogy Kijev “nagyra értékeli, ha magánvállalatok ilyenkor nyitják meg irodáikat az országunkban”.

Ukrajna és a brit fegyvergyártó cég megállapodást írt alá a BAE Systems fegyvergyártásának honosítására irányuló együttműködésről. A megállapodás értelmében a brit vállalat az új L119-es könnyűfegyvereket gyárt, javít és pótalkatrészeket szállít – közölte Zelenszkij sajtószolgálata.

“A legjobb fegyvert… Ukrajnában kell gyártani. A saját fegyvergyártásunk fejlesztése az egyik legfőbb prioritás” – jelentette ki az ukrán elnök.

A hónap elején a Woodburn megerősítette, hogy előrelépést tett egy olyan tervvel kapcsolatban, amely egy ukrajnai bázis létrehozására irányul, ahol fegyvereket gyártanának és javítanának a tankoktól a tüzérségig.

“Ez határozottan halad” – mondta, hozzátéve, hogy “[az] első lépés egy iroda megnyitása körül van, majd egy helyi partnerrel való együttműködés”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó