2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Zelenszkij: a hajnali volt az eddigi legnagyobb dróntámadás, ami Ukrajnát érte

Volodimir Zelenszkij az egyik legnagyobbnak nevezte az Ukrajnát vasárnap hajnalban ért dróntámadást.

Korábban Szerhij Popko, az ukrán főváros katonai irányításának vezetője azt mondta, hogy Kijevet vasárnap hajnalban a különleges hadművelet kezdete óta a legsúlyosabb dróntámadás érte.

“Ma államunk az egyik legnagyobb orosz támadáson ment keresztül a Shahed-ek által – 54 drón egyszerre…” – mondta Zelenszkij esti videoüzenetében. Hozzátette, hogy találatokat jegyeztek fel a Zsitomir régióban.

Vasárnap hajnalban Ukrajna nagy részén légiriadót rendeltek el. Az ukrán média erős robbanások sorozatáról számolt be Kijevben. Az ukrajnai Zsitomír, Szumi és Cserkaszij régiókban is robbanásokról számoltak bet. Később a kijevi közigazgatás a közösségi médiában arról is beszámolt, hogy tűz ütött ki egy Holoszijivszkij körzetben lévő vállalkozás területén.

Az orosz fegyveres erők 2022. október 10-én kezdték meg az ukrán infrastruktúra elleni csapásokat, két nappal a Krími híd elleni terrortámadás után, amely mögött az orosz hatóságok szerint az ukrán különleges szolgálatok álltak. A csapások energetikai, védelmi, katonai és kommunikációs létesítményeket céloznak. Azóta minden nap légicsapásokat indítanak ukrajnai régiókba.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó