2023, január 30.
-1.4 C
Budapest
-2.5 C
Moszkva

Zárolták a számláit – leáll az RT hírtelevízió francia csatornája

Az RT France tévécsatorna vezetője, Kszenija Fedorova bejelentette, hogy bezárja a csatornát, miután Franciaországban blokkolták a csatorna számláit.

Elmondása szerint a tévécsatorna indulása óta célkeresztben volt, és cenzúrázták, “nem riadva vissza a hamis információk felhasználásától sem”.

“Az uniós hatóságok az ukrajnai helyzetet, amelyről az RT France mindig kiegyensúlyozottan tudósított, arra használták fel, hogy végül bezárják a tévécsatornát” – mondta Federova.

A tévécsatorna számláinak zárolásáról előző nap vált ismertté. Fedorova szerint a bank kifejtette, hogy a hatóságok utasítására járt el a tavaly decemberben elfogadott, Oroszország elleni kilencedik uniós szankciócsomag keretében.

Ezen túlmenően az RT France nem szerepel a szankciós listán, és jogosult Franciaországban működni.

A külügyminisztérium azt ígérte, hogy az RT France számláinak blokkolására az oroszországi francia médiával szembeni intézkedésekkel válaszol.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...