2023, január 27.
-0.4 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Zaharova: Ukrajna amerikai utasításra állította le a béketárgyalásokat

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerdán azt mondta, hogy Ukrajna amerikai megbízóinak utasítására állította le a béketárgyalásokat Oroszországgal, ugyanakkor Oroszország kész folytatni azokat.

“Ezeket a tárgyalásokat befagyasztották, leállították, megszakították” – mondta Zaharova a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

“Hadd mondják el ők (Ukrajna) maguk, hogy mit tettek ezekkel a tárgyalásokkal. Mi ezt nagyon jól tudjuk, mert információink vannak arról, hogy ez volt az amerikai megbízóik utasítása”.

A diplomata elmondta, hogy Kijev még nem reagált az orosz válaszra, amit az ukrán javaslatokra adott a helyzet rendezésére.

Zakharova azt is elmondta, hogy Ukrajna volt az, aki a tárgyalásokat kezdeményezte, és Oroszország beleegyezett a javaslatba. A szóvivőnő szerint azonban a kijevi rezsim ezt követően különböző feltételeket kezdett szabni a tárgyalásokhoz.

“Sok mindent láttunk: A helyszín rossz, a delegáció összetétele nem megfelelő, a házigazda országnak másnak kell lennie. Rengeteg furcsaság volt” – mondta.

Az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások jelenleg szünetelnek. Vlagyimir Megyinszkij, az orosz elnök tanácsadója, aki az orosz delegációt vezette a tárgyalásokon, elmondta, hogy a tárgyalásokat Kijev teljesen felfüggesztette.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...