2022, június 30.
33 C
Budapest
22.4 C
Moszkva

Zaharova: Ukrajna amerikai utasításra állította le a béketárgyalásokat

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerdán azt mondta, hogy Ukrajna amerikai megbízóinak utasítására állította le a béketárgyalásokat Oroszországgal, ugyanakkor Oroszország kész folytatni azokat.

“Ezeket a tárgyalásokat befagyasztották, leállították, megszakították” – mondta Zaharova a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

“Hadd mondják el ők (Ukrajna) maguk, hogy mit tettek ezekkel a tárgyalásokkal. Mi ezt nagyon jól tudjuk, mert információink vannak arról, hogy ez volt az amerikai megbízóik utasítása”.

A diplomata elmondta, hogy Kijev még nem reagált az orosz válaszra, amit az ukrán javaslatokra adott a helyzet rendezésére.

Zakharova azt is elmondta, hogy Ukrajna volt az, aki a tárgyalásokat kezdeményezte, és Oroszország beleegyezett a javaslatba. A szóvivőnő szerint azonban a kijevi rezsim ezt követően különböző feltételeket kezdett szabni a tárgyalásokhoz.

“Sok mindent láttunk: A helyszín rossz, a delegáció összetétele nem megfelelő, a házigazda országnak másnak kell lennie. Rengeteg furcsaság volt” – mondta.

Az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások jelenleg szünetelnek. Vlagyimir Megyinszkij, az orosz elnök tanácsadója, aki az orosz delegációt vezette a tárgyalásokon, elmondta, hogy a tárgyalásokat Kijev teljesen felfüggesztette.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS