2023, február 8.
-3.1 C
Budapest
-6.5 C
Moszkva

Zaharova reagált az ENSZ viagrás nemi erőszak vádjaira

Az orosz katonák viagrát kapnak nemi erőszak céljából Ukrajnában – ezt Pramila Patten, az ENSZ konfliktusokban elkövetett szexuális erőszakkal foglalkozó különmegbízottja nyilatkozta egy ukrán vizsgálóbizottság adatira hivatkozva. A nyilatkozatra Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegramon reagált.

Pramila Patten szavainak lényegét lehetetlen komolyan kommentálni – írja Zaharova. Szavai túlmutatnak az ésszerűség határán. Ráadásul a tisztviselő nyilvánvalóan a megbízatásán és hatáskörén kívül jár el. Ugyanakkor nem titkolja, hogy előítéletei egy “független ukrajnai nemzetközi vizsgálóbizottság” vázlatos adatain alapulnak, amelyet Oroszország nem ismer el, és amelyet szerinte nehéz ellenőrizni. Más szóval, ismét egy klasszikus “több, mint valószínű”-vel állunk szemben, csak ezúttal egy csavaros fantázia szintjén.

Általánosságban mindez az ukrán emberi jogi biztos, Lilija Deniszova hamis és provokatív kijelentéseire emlékeztet a közelmúltig, aki maga is elismerte, hogy a nyugati finanszírozás és fegyverek megszerzése érdekében számos tényt egyszerűen kitalált. Végül, mint emlékszünk, Deniszovát a kijevi rezsim kirúgta a kirívó oroszellenes hazugságai miatt, amelyekkel félrevezette az egész nemzetközi közösséget.

Nem ez az első alkalom, hogy részletes célzások hangzottak el. 2011-ben a Reuters újságírói a Líbia elpusztítására irányuló terveket támogatva azt írták, hogy a Kadhafihoz hű csapatok nemi erőszakot gyakorolnak, amihez Viagrát használnak. Amint látjuk, a Nyugat ismét ugyanazokat a formákat használja hibrid hadviselésében – írta a külügyi szóvivő.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...