2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Zaharova: Oroszország kézzelfogható választ ad Németország barátságtalan lépéseire

Oroszország “nagyon kézzelfoghatóan” fog válaszolni minden olyan újabb lépésre, amelyet Németország tesz Oroszország diplomáciai jelenlétének csökkentése érdekében, amennyiben ilyen lépésekre kerül sor – közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő egy hétfőn megjelent kommentárban.

“Ami a német fél Oroszország németországi diplomáciai és konzuli jelenlétének csökkentésére irányuló esetleges újabb barátságtalan lépésekre utaló célzásokat illeti, a mi válaszunk, amennyiben ezek megvalósulnak, azonnali lesz, és Berlinben erőteljesen érezhető lesz” – mondta a diplomata.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország megtorló lépésként kvótákat vezetett be a német külképviseleteken dolgozók létszámára, de Berlin maga dönthet arról, hogy mely munkatársak hagyják el posztjukat. Berlin volt az első, amely lépéseket tett az orosz diplomáciai jelenlét csökkentésére – jegyezte meg a szóvivő.

“A Német Szövetségi Köztársaság kormánya tudatosan a kétoldalú kapcsolatok lerombolásának útját választotta, néhány hónap alatt tönkretéve vagy teljesen megbénítva a párbeszéd és a kölcsönösen előnyös együttműködés intézményeinek és mechanizmusainak egyedülálló sorát, amelyet orosz és német politikusok, polgárok és diplomaták több generációja alakított ki. Az orosz fél nem tett semmilyen lépést az orosz-német együttműködés saját kezdeményezésű lebontására” – hangsúlyozta a Zaharaova.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó