2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Zaharova: nem marad válasz nélkül a Krími híd elleni újabb támadási kísérlet

Oroszország határozottan elítéli és nem hagyja válasz nélkül Ukrajna kísérletét a Krími híd megtámadására, amely egy polgári létesítmény – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Az orosz védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy a kijevi rezsim csapásmérő változattá átalakított Sz-200-as rakétával próbálta megtámadni a Krími hidat, a rakétát lelőtték, kár nem keletkezett. A forgalmat ideiglenesen lezárták.

“Határozottan elítéljük ezeket a terrortámadásokat. A Krími híd tisztán polgári infrastruktúra tárgya, az ellene irányuló támadások elfogadhatatlanok” – mondta Zaharova kommentárjában.

Zaharova szerint az ukrán erők a civilek és civil objektumok támadásával próbál visszavágni a frontvonalon elszenvedett kudarcokért.

“Az ilyen elterelések lehetőséget adnak a nemzetközi közösségnek, hogy ismét meggyőződjön a kijevi rezsim valódi természetéről. Az ilyen barbár akcióknak nem lehet semmiféle igazolása, és nem maradnak válasz nélkül” – hangsúlyozta.

Ukrán rakétákat lőttek le a Krími-hídnál, a hídszerkezet sértetlen maradt a hatóságok szerint

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó